Transport

Medisch transport

Sinds enkele jaren is Sprint Transport een ervaren speler in het medisch transport. We zijn zeer actief in distributie en snel transport van medical devices. Gesteriliseerde operatietools en prothesen zoals heupprothesen, knieprothesen, elleboogprothesen, … zijn enkele medische hulpmiddelen wie we snel en veilig vervoeren. And we go the extra mile! We verzorgen ook spoedtransport van medische hulpmiddelen en apparatuur aan de operatiekwartieren van diverse ziekenhuizen in de hele BeLux. Die hulpmiddelen en apparatuur bestaan bijvoorbeeld uit:

  • Gereedschap
  • High-tech materialen en apparatuur
  • Hulpmiddelen die gehuurd of verhuurd zijn en meestal maar één keer gebruikt worden bij een behandeling of een operatie

Dankzij het medisch transport kunnen chirurgen de geplande behandelingen en operaties feilloos uitvoeren. Daardoor kunnen zij er met een gerust hart aan beginnen.

Om het medisch transport in goede banen te leiden is een goede organisatie van groot belang. Door onze expertise zorgen wij dat alle medische hulpmiddelen precies op tijd en op de juiste plaats worden afgeleverd. Betrouwbaarheid dragen we bij Sprint immers hoog in het vaandel.

ISO 13485 certificering

Bovendien behaalden we de ISO 13485 certificering voor het transport van medical devices. Vanuit de Medical Device Regulations (MDR 2017/45) is het verplicht om een kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) in te richten wanneer je goederen op de Europese markt brengt. De ISO 13485 geeft invulling aan die verplichting. Met de certificering tonen we aan dat we alle Europese normen voor het vervoer van medische hulpmiddelen naleven. Daarnaast bewijzen we ook dat we voldoen aan de veiligheid en de kwaliteit van medische hulpmiddelen.

ISO 13485

De voordelen van de certificering

Verder brengt de certificering een aantal voordelen met zich mee voor Sprint Transport:

  • De veiligheid van de patiënten is afhankelijk van de kwaliteit van de medische producten. Met de certificering kunnen we die veiligheid garanderen!
  • Dankzij de certificering voldoen we aan de eisen vanuit de markt en aan de wensen van onze klanten

Contacteer ons voor meer informatie. Samen zoeken we naar een transportoplossing die bij jou past!

Wil jij graag je medisch transport laten uitvoeren door Sprint Transport?